Säkerhetsdörrar Stockholm

En säkerhetsdörr är den bästa dörrvakten du kan önska

Välj bland våra stabila ståldörrar

Med en säkerhetsdörr slipper du oroa dig för ovälkomna gäster. Men du kan också känna dig mycket tryggare ifall en brand skulle uppstå. Säkerhetsdörren står nämligen emot brand och brandrök i 30 minuter. Det ger dig en tidsfrist att agera och kan vara ett avgörande sätt att begränsa brand från att sprida sig.
Lägenhet trapphus Dörrakuten
Lägenhet, trapphus

Precis som med samtliga våra säkerhetsdörrar, kan du själv anpassa dörrens utseende. Valfriheten är stor och du anpassar själv dörrens mått och utseende till miljön.

Villa radhus Dörrakuten
Villa, radhus

Allt fler villaägare väljer idag att skaffa inbrottsskyddade fönster och säker ytterdörr. Vi kan erbjuda dig säkerhetsklassade villadörrar i en mängd olika utseenden.

Butik glasparti Dörrakuten
Butik, offentlig miljö

Välj aluminiumdörrar eller glaspartier till din butik eller verksamhet!
Vi arbetar med både nya byggprojekt såväl som upprustning av befintliga fastigheter.

Byt ut din dörr!

Den som byter ut sin gamla dörr till en säkerhetsdörr märker direkt skillnaden i hur tyst och kraftig den nya dörren är. Och hur säker är din nuvarande dörr mot brand, egentligen? Säkerhetsdörrar/ståldörrar från Dörrakuten i Stockholm AB skyddar dig mot brand och brandgaser såväl som inbrott. En säkerhetsdörr är även ljudisolerande och sänker ljudnivån från trapphuset för en tryggare och trivsammare miljö.
Säkerhetsdörrar nyckel Dörrakuten

Våra leverantörer

Dörrakuten i Stockholm AB har valt att arbeta med marknadens mest utvecklade säkerhetsdörrar. Våra leverantörer av ståldörrar är noga utvalda efter de bestämmelser och riktlinjer som krävs av svenska stöldskyddsföreningen (SSF), branschorganisationen SBSC (svensk brand och säkerhetscertifiering), försäkringsbolag, polisen och andra myndigheter.

Ståldörrar i olika utföranden

Vi erbjuder dig möjligheten att designa din egen säkerhetsdörr. Vi skissar upp, designar och levererar din dörr i enlighet med dörrens originalutseende. Du kan exempelvis få en säkerhetsdörr i 1800-tals stil som smälter in i trapphusets tidsepok. Detta är ett utmärkt sätt att kombinera hög säkerhet med helt anpassat utseende.
Det går oftast inte att se skillnaden på originaldörren och den nya säkerhetsdörren från utsidan vilket är en stor fördel för att kunna bibehålla husets originalutseende. Detta är speciellt viktigt om fastigheten är kulturmärkt. Dörrakuten i Stockholm AB ser till att ni fortfarande kan byta ut era dörrar till säkerhetsdörrar även fast huset är K-märkt.
Speglad/boardad dörr Dörrakuten

Pulverlackade säkerhetsdörrar

I vårt sortiment ingår lackerade dörrar i valfri RAL eller NCS kulör. Dessa har en blank yta som kan stå emot vind och kyla. Våra utomhusdörrar levereras alltid med dörrblad och karm i rostbeständigt stål som är ger mycket bra skydd mot korrosion i typiska svenska klimatförhållanden.

Villadörrar

Allt fler villaägare väljer idag att skaffa inbrottsskyddade fönster och säker ytterdörr. Vi kan erbjuda dig säkerhetsklassade villadörrar i en mängd olika utseenden. Kontakta oss för mer information!

Kontakta oss

Olika klassningar på säkerhetsdörrar

För de flesta ändamål kan vi erbjuda dig säkerhetsdörrar i klass MK3 och MK4. Dessa klassningar bestämmer hur pass svårforserad dörren är vid inbrottsförsök. Säkerhetsdörrar i klass MK3 är designade för att motstå inbrottsförsök med handhållna hantverksverktyg så som kofot i minst 20 minuter.
Klass MK4 är designad för att motstå inbrottsförsök med motordrivna verktyg. Våra klass 4 dörrar är även byggda för att motstå beskytning med lättare skjutvapen så som pistoler och hagelgevär.

Klassificeringar

 

Klass

Standard

Angreppstid

Angrepp

Klass 3

SS-EN 1627

20 min varav effektiv tid är 5 min

Angrepp med brytjärn, kofot, rörtång, skrumejslar etc.

Klass 4

SS 817345

20 min

Beskjutningssäkerhet, angrepp med elektriska verktyg, kofot, bultsax.

Brandinnerdörr Dörrakuten

Dörrar vi lagerför på Dörrakuten

Stort Lager Dörrakuten
Säkerhetsdörrar för lägenheter i trapphus:
 • Modulmått: 9×20,7 & 10×20,7
 • Kulör: Vit 0502-Y
 • Utförande: 2 hakregellås, tittöga, ringklocka, brevinkast
 • Klassningar: Klass 3 enl. EN1627, Brand: Ei30, Ljud: Rw 35dB
Säkerhetsdörrar för utomhusbruk:
 • Modulmått: 9×21, 10×21, 13×21, 15×21, 18×21
 • Kulör: Vit 0502-Y
 • Utförande: Assa 410 + urtag 2st extralås, rördragning, urtag karmöverföring
 • Klassningar: Klass 3 enl. EN1627, Brand: A60, Ljud: Rw 35dB
Branddörrar för invändig & Utvändig bruk:
 • Modulmått: 9×21, 10×21, 11×21, 12×21, 13×21, 15×21, 18×21
 • Kulör: Aluzink
 • Utförande: Assa 310
 • Klassningar: Brand A60
Tillval till dörrar:
 • Karmomfattningar, Lås, extralås, brytskydd, urtag, nödutrymningsbehör, brevinkast, ringklockor, tittögon, elektroniska lås m.m.
Brett utbud
 • Utöver standardsortimentet kan Dörrakuten både specialanpassa och beställa hem dörrar för leverans till dig.

 

Kontakta oss

En säkerhetsdörr är lukt- och ljudisolerande. Det gör att du slipper ovälkomna ljud och dofter från trapphuset. Även det omvända gäller, du behöver varken oroa dig för att värmen eller privata samtal läcker ut i trapphuset.