Säkra din BRF med Dörrakuten – Din partner för säkerhetsdörrar till din bostadsrättsförening

En säkerhetsdörr är den bästa dörrvakten du kan önska. Välj bland våra stabila ståldörrar!

Trygghet och säkerhet blir allt viktigare, därför är valet av rätt säkerhetsdörr för bostadsrättsföreningar (BRF) en central fråga. En säkerhetsdörr är inte bara en fysisk barriär; den är en investering i medlemmarnas trygghet och en förebyggande åtgärd mot obehörigt intrång. Dörrakuten förstår vikten av att skydda det som är mest värdefullt – vårt hem och vår familj. Med vår expertis och omfattande erfarenhet erbjuder vi skräddarsydda lösningar som uppfyller just din BRF:s unika behov och förväntningar.

Varför välja Dörrakuten?

Dörrakuten, med en stolt tradition sedan samgåendet med Nybergs 2015, står som en bastion av kvalitet och tillförlitlighet inom branschen. Vi har genom åren monterat över 100 000 dörrar – en bedrift som inte bara visar på vår omfattande erfarenhet utan också på det djupa förtroende våra kunder har för oss. Vårt uppdrag är att förvalta detta förtroende genom att leverera säkerhetsdörrar och installationstjänster som inte kompromissar med kvalitet eller säkerhet.

Varje projekt vi tar oss an behandlas med yttersta omsorg och precision, med respekt för den ofta känsliga och unika miljön vi arbetar i. Vi förstår att installationen av en säkerhetsdörr i en bostadsrättsförening inte bara är en teknisk process; det är en process som kräver skicklighet, förståelse för lokala traditioner och kultur, samt en djupgående kunskap om säkerhetskrav och -standarder. Med Dörrakuten kan du vara säker på att du får tillgång till:

 • Expertis och erfarenhet: Våra auktoriserade montörer är inte bara tekniskt skickliga utan också kontinuerligt uppdaterade med den senaste kunskapen och tekniken inom säkerhetsdörrar.
 • Certifierade produkter: Vi kompromissar aldrig med säkerheten. Alla våra produkter är certifierade och rekommenderade av Stöldskyddsföreningen och Svensk Brand- och Stöldcertifiering, vilket garanterar att du får den högsta standarden av skydd.
 • Anpassade lösningar: Vi förstår att varje BRF har sina unika behov. Därför erbjuder vi personliga konsultationer för att säkerställa att lösningen vi levererar är perfekt anpassad till era specifika krav och önskemål.

Hos Dörrakuten ser vi det som vår främsta uppgift att säkerställa att din bostadsrättsförening är en trygg och säker plats att leva på. Låt oss hjälpa er att ta detta viktiga steg mot en tryggare framtid.

Vad är en säkerhetsdörr?

En säkerhetsdörr är mer än bara en ingång till ditt hem; den är en grundpelare i din och din familjs trygghet. Tillverkad för att stå emot inbrottsförsök och förse ditt hem med ett ytterligare lager av säkerhet, skiljer sig säkerhetsdörrar från vanliga dörrar genom sin robusta konstruktion. De är designade med förstärkta låssystem, säkerhetsglas, och flera låspunkter för att erbjuda maximalt skydd mot obehörigt intrång. Förutom att vara en fysisk barriär, kan säkerhetsdörrar även inkludera brand- och ljudisoleringsegenskaper, vilket ytterligare ökar deras värde som en integrerad del av ditt hemskydd​​.

Olika säkerhetsklasser

Att förstå de olika säkerhetsklasserna är avgörande när man väljer rätt säkerhetsdörr för din bostadsrättsförening. Säkerhetsdörrar klassificeras vanligtvis från klass 1 till 3, där klass 3 erbjuder den högsta nivån av skydd.

 • Säkerhetsklass 1: Dessa dörrar erbjuder grundläggande skydd och är lämpliga för lägenheter på lägre våningar eller i mindre utsatta områden. De är ofta tillverkade av stål eller aluminium och inkluderar basala säkerhetsfunktioner.
 • Säkerhetsklass 2: För lägenheter på högre våningar eller i mer utsatta områden, erbjuder klass 2 dörrar ett mellanläge av skydd med förstärkningar som kan inkludera stålkärnor och flera låspunkter.
 • Säkerhetsklass 3: Den högsta klassen, klass 3, är idealisk för bostadsrättsföreningar och platser med hög risk för inbrott. Dessa dörrar har avancerade säkerhetsfunktioner som tjocka ståldörrblad, stålkärnor, och skydd över låscylindern för att erbjuda oöverträffat skydd mot inbrott​​.

Varje klass indikerar dörrens förmåga att motstå inbrott och intrång, vilket gör det viktigt att välja en säkerhetsklass som matchar de specifika säkerhetsbehoven för din fastighet. Dörrakuten erbjuder en rad säkerhetsdörrar i olika klasser, alla certifierade enligt de högsta standarderna för att garantera ditt hem den skyddsnivå det förtjänar.

Vårt sortiment av säkerhetsdörrar

Hos Dörrakuten förstår vi vikten av att ha ett brett utbud av säkerhetsdörrar för att möta de varierande behoven hos våra kunder. Vårt sortiment inkluderar dörrar i olika säkerhetsklasser, designade för att erbjuda optimalt skydd mot inbrott, brand och ljudintrång. Alla våra produkter är noggrant utvalda och testade för att uppfylla de strängaste säkerhetskraven, och är certifierade av ledande organisationer som Stöldskyddsföreningen och Svensk Brand- och Stöldcertifiering. Detta innebär att du kan lita på att varje dörr i vårt sortiment inte bara skyddar din egendom utan även bidrar till en tryggare och säkrare boendemiljö.

Våra säkerhetsdörrar är tillverkade av högkvalitativa material och finns i en mängd olika stilar och finishar för att komplettera estetiken i din fastighet. Från minimalistiska och moderna designval till mer traditionella och klassiska utseenden, har vi lösningar som passar varje smak och varje byggnads karaktär. Med Dörrakutens säkerhetsdörrar får du inte bara en produkt som är byggd för att stå emot tiden utan också en som förskönar och höjer värdet på din fastighet.

Installation och service

Att installera en säkerhetsdörr är en process som kräver precision och expertis för att garantera optimal funktion och säkerhet. Därför använder Dörrakuten endast auktoriserade montörer med omfattande utbildning och erfarenhet. Våra installationsteam arbetar noggrant för att säkerställa att varje dörr är korrekt installerad och uppfyller alla säkerhetskrav, vilket ger dig fullständig sinnesfrid.

Vår service slutar inte vid installationen. Vi erbjuder omfattande efterföljande support för att se till att din dörr fortsätter att fungera som den ska över tid. Detta inkluderar underhåll, reparationer och uppgraderingar. Dessutom, för att främja hållbarhet, ser vi till att alla utbytta dörrar hanteras på ett miljömässigt ansvarsfullt sätt, ofta genom återvinning eller återanvändning där det är möjligt.

Vid Dörrakuten är vi stolta över vår förmåga att erbjuda en helhetslösning – från första konsultation och val av produkt till installation och långsiktig service. Vårt team är alltid redo att svara på dina frågor och erbjuda skräddarsydda råd för att säkerställa att du får den mest lämpliga och kostnadseffektiva lösningen för din bostadsrättsförening.

Fördelar med säkerhetsdörrar

Investeringen i säkerhetsdörrar bär med sig en rad betydande fördelar som går utöver den omedelbara förbättringen av säkerhet och skydd. Dessa dörrar är utformade för att tillhandahålla en omfattande lösning som adresserar flera aspekter av boende och fastighetsförvaltning. Här är några av de mest framträdande fördelarna:

 • Förbättrat Inbrottsskydd: Säkerhetsdörrars robusta konstruktion och förstärkta låssystem erbjuder ett avsevärt bättre skydd mot inbrott jämfört med vanliga dörrar. Deras förmåga att stå emot inbrottsförsök ger en känsla av trygghet för de boende​​.
 • Brandskydd: Förutom inbrottsskydd erbjuder många säkerhetsdörrar även förbättrade brandskyddsegenskaper. De kan bidra till att förhindra eller fördröja spridningen av eld och rök, vilket kan vara avgörande i en nödsituation​​.
 • Lägre Försäkringspremier: Försäkringsbolag erkänner ofta installationen av säkerhetsdörrar som en riskminskande åtgärd. Detta kan leda till lägre premiekostnader för hemförsäkringen, vilket blir en ekonomisk fördel för de boende​​.
 • Ökad fastighetsvärde: Säkerhetsdörrar kan även bidra till att öka fastighetens värde. En fastighet som uppfattas som säkrare är mer attraktiv på bostadsmarknaden, vilket kan gynna både enskilda bostadsrättsinnehavare och hela föreningen.
 • Estetisk anpassning: Moderna säkerhetsdörrar finns i en mängd olika stilar och utföranden, vilket gör det möjligt att välja dörrar som kompletterar fastighetens estetiska uttryck samtidigt som de erbjuder ökat skydd.
 • Ljudisolering: Många säkerhetsdörrar erbjuder även förbättrad ljudisolering, vilket kan bidra till en mer behaglig boendemiljö, särskilt i ljudkänsliga områden eller där extern buller är ett problem.

Genom att välja säkerhetsdörrar från Dörrakuten, säkerställer din bostadsrättsförening inte bara en högre säkerhetsnivå utan även andra långsiktiga fördelar som förbättrar livskvaliteten för dess medlemmar.

Så hjälper vi din BRF

När det kommer till att säkerställa säkerheten i din bostadsrättsförening, är Dörrakuten din pålitliga partner. Vi förstår att varje BRF har sina unika behov och utmaningar, och därför erbjuder vi anpassade säkerhetslösningar som är skräddarsydda för att möta just era krav. Vår process börjar med en grundlig behovsanalys där vi tillsammans med er identifierar de specifika säkerhetsbehoven inom er förening. Därefter tar våra experter fram en skräddarsydd lösning som inte bara förbättrar säkerheten utan även bidrar till fastighetens estetiska värde.

Vår service inkluderar:

 • Kostnadsfri Konsultation: Vi erbjuder en kostnadsfri initial konsultation för att diskutera era behov och hur vi kan hjälpa er.
 • Anpassad Lösning: Baserat på konsultationen tar vi fram en skräddarsydd lösning som inkluderar val av säkerhetsdörrar utifrån rekommenderade säkerhetsklasser och eventuella tilläggstjänster som installation och underhåll.
 • Offert: Ni får en detaljerad offert som beskriver lösningen och de associerade kostnaderna, så att ni kan fatta ett informerat beslut.
 • Professionell installation: Våra certifierade och erfarna montörer ser till att installationen genomförs smidigt och med minimal störning för föreningens medlemmar.
 • Långsiktigt stöd: Vi erbjuder långsiktigt stöd och service för att säkerställa att era säkerhetsdörrar fortsätter att fungera optimalt över tid.

Med Dörrakuten får din BRF inte bara tillgång till högkvalitativa säkerhetsdörrar utan också expertis och stöd som sträcker sig långt bortom den initiala installationen.

Kontakta oss

Vi på Dörrakuten är här för att hjälpa dig att göra ditt hem så säkert som möjligt. Med vår erfarenhet och kompetens kan du känna dig trygg i ditt val av säkerhetsdörr. Säkra ditt hem – kontakta oss idag.

VAL AV DÖRR

Oavsett om du bor i ett sekelskifteshus med ett klassiskt marmorerat trapphus eller en lägenhet med en modern entré ger våra 85 år i branschen dig tryggheten i ditt dörrval.


LÄGENHETSDÖRRAR


Lägenhetsdörr

VILLA/RADHUSDÖRRAR


Säkerhetsdörr från Dörrakuten

Säkerhetsdörrar

Branddörrar från Dörrakuten

Branddörrar

Gallergrind från Dörrakuten

Galler & Grindar

Entrédörrar från Dörrakuten

Entrédörrar & partier

Tidstypiska dörrar från Dörrakuten

Tidstypiska dörrar

Showroom hos Dörrakuten

Showroom

Hämtlager hos Dörrakuten

Hämtlager

24H Jour hos Dörrakuten

Jour

Inbrottsskydd sedan 1933

Enligt Brå drabbas över 100 000 svenskar av inbrott varje år. Trots en ökande inbrottstrend har få svenskar koll på den egna säkerheten. Undvik ”det-händer-inte-mig”-syndromet och stoppa tjuven i tid!

Vi har skapat en tryggare vardag för privatpersoner och företag sedan 1933. Med hjälp av våra experter skyddar du bostaden mot inbrott, bränder och störande oljud. Säkra ditt hem – ring oss idag.

Referenser  - Se alla referenser!

BRF Drejö Dörakuten

Utbyte av 38 stycken branddörrar

- Entreprenaden har gått mycket bra varför jag gärna framhåller hur proffsigt leveransen hanterades och installationsarbetet utfördes av skickliga hantverkare. Läs mer!

Roger Månson, Projektledare

Så säger våra kunder om oss


Utmärkelser 5 år i rad hos reco

Kunder & Samarbetspartners

  Sorry, no posts matched your criteria.

Installationstiden kan variera beroende på dörr och förutsättningar, men i regel tar det inte mer än några timmar.

Vi erbjuder flera olika betalningsalternativ, inklusive faktura och delbetalning.

Ja, alla våra säkerhetsdörrar är brandklassade enligt Boverkets regler och står emot brand och brandrök i upp till 30 minuter.