Robust SD-3

Säkerhet och trygghet för dig

Dörrakutens Robust säkerhetsdörrar har flera detaljer, både synliga och osynliga, som ytterligare förbättrar dörrens inbrottssäkerhet. Eftersom dörrarna används för att hålla säkerhetsmåtten i många offentliga sammanhang, så är dessa detaljer väldigt viktiga.

Stålkonstruktion i bra kvalité

  • Förstärkt dörrblad med stålskydd kring låsen
  • Metallkarm med 16 fästpunkter
  • Säkerhetsklass MK3 EN-1627
  • Ljudisolering – 35db
  • Motstånd mot brand och brandgaser – EI30
  • Dubbla hakregellås för bättre säkerhet
PDK3 Material Dörrakuten

Material och dörrblad

Hela dörrens konstruktion är tillverkad av stål. Detsamma gäller såväl dörrbladet som karmar som omsluter dörren. Säkerhetsdörren är laminerad med laminat på utsidan och isolerat med brandsäkert mineralull på insidan. Den laminerade ytan kan anpassas och vi har många olika färger för att kunna tillgodose bostadsrättsföreningarnas behov.
Vi har alltid några standardkulörer som vi alltid har i lager för snabb leverans. Vi hjälper dig att välja rätt kulör när vi åker ut till dig och tar mått innan vi bokar in ett montage.
Dörrens utseende kan även anpassas mer än bara färgmässigt. Vi kan tillverka dörrar även med avancerade speglar och icke platta ytor. Dessa kallar vi för specialdörrar och dessa skräddarsyr vi alltid specifikt utifrån kundens behov.
Robust SD3 Referens Dörrakuten
Robust SD3 Referens Dörrakuten

Gångjärn

Robust dörrens gångjärnskonstruktion går djupt in i dörrens karm, vilket gör dörrens gångjärn mer motståndliga mot de verktyg som tjuven ofta använder. Gångjärnen är dessutom justerbara, vilket gör det enkelt att justera höjden på dörren så att den sitter exakt rätt i sin karm – detta är viktigt för att hålla brandsäkerhetskraven och kraven på rökgastäthet som ställs på dessa säkerhetsdörrar.

Lås

Säkerhetsdörren är försedd med godkända klass 3 lås med hakregel som låser dörrbladet till karmen och försvårar försök till inbrott. Dörrens dörrblad är förstärkt på låssidan, vilket ger en stabil konstruktion och skyddar mot angrepp på låssidan. Dörrens karm har även förstärkningar på gångjärnssidan, vilket ger bättre skydd mot angrepp på gångjärnssidan.
Precis som med samtliga våra säkerhetsdörrar, kan du själv anpassa dörrens utseende. Valfriheten är stor och du anpassar själv dörrens mått och utseende till miljön.

Standardutrustning

  • Klass 3: Ståltröskel. Vit prelack med vitlackad karm Huvudlås ASSA Evo 410 samt med extralås ASSA 411
  • Klass 3E: Ektröskel. Folierad med vitlackad karm. Huvudlås i klass 3 enligt SS3614
  • Klass 4: Ståltröskel. Grundmålad med lackad karm. Huvudlås ASSA 8765 med extralås Claves 2200i.

Säkerhetsbrevlåda

Säkerhetsbrevlådan motverkar obehöriga att slänga in brandfarligt material i hallen, som t ex en smällare eller annat brinnande material. Elden slocknar då inuti säkerhetsbrevlådan som är tillverkad av stål. Den stoppar även de mer sofistikerade inbrottstjuvarna mot intrång genom brevinkastet. Det blir nämligen omöjligt att föra in föremål och genom dessa manipulera upp låset. Ingen kan heller se om det ligger en posthög på golvet vilket skulle indikera att här är ingen hemma och här kan man göra ett inbrott.
Med säkerhetsbrevlådan syns ingenting om en obehörig försöker kika in på grund av det inbyggda insynsskyddet.
Säkerhetsbrevlådan blir heller aldrig full då man enkelt ställer om säkerhetsbrevlådan från hemmaläge till bortaläge om man t.ex. reser bort. I bortaläget töms posten automatiskt ut på golvet.
Säkerhetsbrevlådan är vårt populäraste komplement till säkerhetsdörrar och vi rekommenderar starkt att man utrustar sin säkerhetsdörr med en säkerhetsbrevlåda.
Säkerhetslåda Dörrakuten
Elektroniskt tittöga Dörrakuten

Elektroniskt tittöga

Elektroniskt tittöga för att enkelt kunna se vem som ringer på dörren. Med detta elektroniska tittöga ges en skarp bild på personen utanför dörren. Barn kan enkelt titta upp på displayen för att se vem som står utanför trots att de inte har den rätta längden för att kunna se ut genom ett traditionellt tittöga.

Dörrspärr

Dörrspärren är en kraftigare typ av dörrkedja som möjliggör att dörren öppnas med en centimeters glapp för att kunna prata med okända personer utan att riskera att dem ska kunna rycka upp dörren. Dörrspärren fästs i både stålkarmen och i ståldörren och är omöjlig att rycka upp med handkraft.
Dörrspärr Dörrakuten

Vredkåpa

En vredkåpa skyddar vredet på insidan och hindrar barn från att självmant komma ut i trapphuset när föräldrarna inte ser. Vredkåpan ökar även säkerheten eftersom den gör det omöjligt att låsa upp vredet genom brevinkastöppningen från utsidan när säkerhetsdörren är låst.
Vredkåpa Dörrakuten
Vit insida PDK3 Dörrakuten

Vit insida

Att utrusta sin säkerhetsdörr med vit insida är både snyggt och stilrent och gör att ingången upplevs som större eftersom karmen alltid är vitlackerad i sitt standardutförande. Dessutom passar vårt populäraste tillval säkerhetsbrevlådan bättre till vit insida då denna alltid är vitlackerad.
Denna dörr ger dig säkerhet mot inbrottsförsök med kofot på en överlägsen nivå jämfört med många andra säkerhetsdörrar på marknaden. SD-3 säkerhetsdörr skiljer sig från andra säkerhetsdörrar tack vare tjockleken på stålkonstruktionen i karmar och dörrblad samt att den har marknadens bästa ljud- och brandisolering.
Vår säkerhetsdörr SD3 är dessutom certifierad för brandgastäthet enligt gällande krav för Sa & Sm från Brandskyddsmyndigheten.

Där tryggheten är viktig

Robust är en av Sveriges största tillverkare av säkerhetsdörrar. Vi är stolta över att vara en certifierad återförsäljare med licensierade och utbildade montörer för Robust ståldörrar. Robust säkerhetsdörrar kännetecknas av förstärkt dörrblad och kraftig stålkonstruktion i dörrbladet och karmen.
Robust Dörrakuten

Klarar alla säkerhetsklasser

Säkerhetsdörren är testad och certifierad enligt europeisk säkerhetsstandard SS-EN 1627 eller SS 817345. Säkerhetsklassningen på dörren visar hur tålig säkerhetsdörren är mot inbrott. Du kan läsa mer om säkerhetsklassningar här.

Ljudisolering

Våra Robust säkerhetsdörrar ger också ett effektivt skydd mot störande ljud. Säkerhetsdörrarna uppfyller även kravet på ljudreduktion från trapphuset med R’w 35 dB som standard alternativt R’w 40 dB.
Robust SD-3 Referens Dörrakuten

Brandklass och rökgastäthet

Våra Robust dörrar är också brandklassade enligt EI30, E60 och A60, vilket innebär att dörrarna är både isolerande och uppfyller täthetskraven i 30 respektive 60 minuter.
Spridning av rök och gaser är den enskilt största dödsorsaken i samband med brand.
För att kunna hålla oss till Boverkets föreskrifter som gäller från 1:a januari 2013, uppfyller våra Robust säkerhetsdörrar även brandgastäthetsklass Sa/Sm, vilket innebär att dörren sluter tätt och förhindrar spridning av rök och giftiga gaser.
Rökgastäthetsklass Sa står för dörrens förmåga att stå emot rumstempererad gas medan Rökgastäthetsklass Sm avser kapaciteten att hindra varm rök från att passera. I båda fallen ger våra säkerhetsdörrar brandgastäthet i båda riktningarna – både från trapphuset inåt och inifrån till trapphuset.

20 års inbrottsgaranti

Vi erbjuder dig 20 års inbrottsgaranti på alla våra säkerhetsdörrar! Skulle någon mot all förmodan bryta sig in genom en säkerhetsdörr som är installerad av Dörrakuten, har man alltid 20 års inbrottsgaranti från installationsdatumet och får därmed en ny säkerhetsdörr installerad utan kostnad. Kontakta oss för mer info om villkor.
PDK3 Detalj Dörrakuten