Daloc S43

Säkerhet och trygghet för dig

Precis som med samtliga våra säkerhetsdörrar, kan du själv anpassa dörrens utseende. Valfriheten är stor och du anpassar själv dörrens mått och utseende till miljön.

Stålkonstruktion som räddar liv

 • Kraftig konstruktion med 2st extra hakreglar för bättre säkerhet
 • Klassisk svensk design och beprövad konstruktion
 • Inbrottsskydd klass 3
 • Ljudisolering 35db för att hålla borta ljud från trapphuset
 • Brandskydd (EI30) och isolering mot brandgaser
 • Säkerhetsklassad i motståndsklass 3, enligt EN 1627
 • Flerpunktslås med hakregel (Spanjolettlåsning)
 • Ljudisolerande, ljudklass 35db (40, 45 dB som tillval)
 • Brandklass EI30
 • Dörren är godkänd i samtliga brand och inbrottsprov för klass 3 samt för brandgastäthet.
 • Rabatt på hemförsäkring
 • 2 års produktgaranti
 • 20 års inbrottsgaranti
 • Värdeökning på er bostad
PDK3 Material Dörrakuten
Daloc S43 Dörrblad Dörrakuten

Känn dig trygg och säker i ditt hem

Om det börjar brinna i ditt hus är S43 ett bra skydd. Dörrbladets konstruktion är tillverkad i stål, laminerad på utsidan och isolerad med brandsäkert mineralull på insidan. Detta innebär att elden bromsas i minst 30 minuter, en tidsfrist som kan rädda både liv och egendom. Den laminerade ytan kan anpassas och vi har många olika färger för att kunna tillgodose bostadsrättsföreningarnas behov.
Vi har standardkulörer som vi alltid har i lager för snabb leverans. Vi hjälper dig att välja rätt kulör när vi åker ut till dig och tar mått innan vi bokar in ett montage.
Dörrens utseende kan anpassas mer än bara färgmässigt. Vi kan även specialanpassa dörrar med avancerade speglar och icke platta ytor. Dessa kallar vi för specialdörrar och skräddarsys specifikt utifrån kundens behov.

Dåliga nyheter för alla inbrottstjuvar

Med en Daloc säkerhetsdörr kan du slappna av. Flera lager stålplåt och mineralull tillsammans med invändiga förstärkningar ger en stark och seg dörrkonstruktion. Tillsammans med flerpunktslåset och de hakformade säkerhetstapparna i bakkanten ger det totalt fem punkter som förbinder dörrblad med karm, vilket gör dörren mycket svår att bryta upp.

För att förhindra inbrottstjuven från att bryta upp dörren är den försedd med en stark stålkarm av höghållfasthetsstål.
Daloc S43 Säkerhetsdetalj Stålkarm Dörrakuten
Daloc S43 Stålkarm som stoppar rök Dörrakuten

Att stoppa röken är lika viktigt som att stoppa elden

Vid en brand är rök och giftiga brandgaser farligare än själva lågorna. Med en Daloc säkerhetsdörr minimerar du risken att de tränger in från det rökfyllda trapphuset. Dörrbladet och karmen av stål håller formen så att dörrens täthet består, och tätningslisten i spår hindrar röken från att leta sig in genom eventuella springor. Från och med 1 januari 2013 är det dessutom lag (Boverkets Byggregler) på att alla nyinstallerade dörrar mot trapphus ska vara både brandklassade och brandgastäta.

 

Stålkarmen är isolerad och försedd med tätningslist i spår. Detta stoppar röken från att tränga in.

Standardutrustning

 • Klass 3: Ståltröskel. Vit prelack med vitlackad karm Huvudlås ASSA Evo 410 samt med extralås ASSA 411
 • Klass 3E: Ektröskel. Folierad med vitlackad karm. Huvudlås i klass 3 enligt SS3614
 • Klass 4: Ståltröskel. Grundmålad med lackad karm. Huvudlås ASSA 8765 med extralås Claves 2200i.

Säkerhetsbrevlåda

Säkerhetsbrevlådan motverkar obehöriga att slänga in brandfarligt material i hallen, som t ex en smällare eller annat brinnande material. Elden slocknar då inuti säkerhetsbrevlådan som är tillverkad av stål. Den stoppar även de mer sofistikerade inbrottstjuvarna mot intrång genom brevinkastet. Det blir nämligen omöjligt att föra in föremål och genom dessa manipulera upp låset. Ingen kan heller se om det ligger en posthög på golvet vilket skulle indikera att här är ingen hemma och här kan man göra ett inbrott.
Med säkerhetsbrevlådan syns ingenting om en obehörig försöker kika in på grund av det inbyggda insynsskyddet.
Säkerhetsbrevlådan blir heller aldrig full då man enkelt ställer om säkerhetsbrevlådan från hemmaläge till bortaläge om man t.ex. reser bort. I bortaläget töms posten automatiskt ut på golvet.
Säkerhetsbrevlådan är vårt populäraste komplement till säkerhetsdörrar och vi rekommenderar starkt att man utrustar sin säkerhetsdörr med en säkerhetsbrevlåda.
Säkerhetslåda Dörrakuten
Elektroniskt tittöga Dörrakuten

Elektroniskt tittöga

Elektroniskt tittöga för att enkelt kunna se vem som ringer på dörren. Med detta elektroniska tittöga ges en skarp bild på personen utanför dörren. Barn kan enkelt titta upp på displayen för att se vem som står utanför trots att de inte har den rätta längden för att kunna se ut genom ett traditionellt tittöga.

Dörrspärr

Dörrspärren är en kraftigare typ av dörrkedja som möjliggör att dörren öppnas med en centimeters glapp för att kunna prata med okända personer utan att riskera att dem ska kunna rycka upp dörren. Dörrspärren fästs i både stålkarmen och i ståldörren och är omöjlig att rycka upp med handkraft.
Dörrspärr Dörrakuten

Vredkåpa

En vredkåpa skyddar vredet på insidan och hindrar barn från att självmant komma ut i trapphuset när föräldrarna inte ser. Vredkåpan ökar även säkerheten eftersom den gör det omöjligt att låsa upp vredet genom brevinkastöppningen från utsidan när säkerhetsdörren är låst.
Vredkåpa Dörrakuten
Vit insida PDK3 Dörrakuten

Vit insida

Att utrusta sin säkerhetsdörr med vit insida är både snyggt och stilrent och gör att ingången upplevs som större eftersom karmen alltid är vitlackerad i sitt standardutförande. Dessutom passar vårt populäraste tillval säkerhetsbrevlådan bättre till vit insida då denna alltid är vitlackerad.
Daloc är en av sveriges största tillverkare av säkerhetsdörrar sedan 1960 talet. Daloc dörrar har genom åren skyddat lägenheter, företag och butiker. Säkerhetsdörrarna från Daloc utmärker sig genom äkta svenskt kvalité.

Gastäta dörrar

Från och med 1:a januari 2013 kräver lagen (Boverkets Byggregler BBR19) att samtliga nyinstallerade dörrar till lägenheter i flerbostadshus ska vara brand- och brandgastäthetsklassade. Oavsett om det är dörrar till nya fastigheter eller dörrar som byts ut i äldre fastigheter. Samtliga dörrar till lägenheter har därför ett typgodkännandebevis så att du kan känna dig trygg med att dörren kommer att hålla borta röken vid brand i trapphuset.
Boverket Dörrakuten
Trygghetsgaranti Dörrakuten

Säkerhetsdörrar i klass 3 och klass 4

För att kunna täcka alla dina säkerhetsbehov har vi valt att, förutom att arbeta med klass 3 säkerhetsdörrar, även att kunna erbjuda dig dörrar i klass 4. Vi kan anpassa din dörr helt efter önskemål eller krav vad gäller färg, utseende och mått.

Trygghetsgaranti

Vi erbjuder dig 20 års inbrottsgaranti på alla våra säkerhetsdörrar. Skulle någon mot all förmodan bryta sig in genom säkerhetsdörr som är installerad av Dörrakuten, har man alltid 20 års inbrottsgaranti från installationsdatumet och får därmed en ny säkerhetsdörr installerad utan kostnad. Gäller endast privatpersoner.