Privatpersoner

För dig som privatperson är Dörrakuten ett självklart val!

Dörrakuten har hjälpt många privatpersoner över hela landet. Vi skapar ett tryggare och bekvämare hem. Öka trivseln och minska risken för brand, överfall och inbrott. Vi hjälper även till med mer praktiska lösningar som posthantering.

Vårt mål

Vårt fokus ligger på kundnöjdhet och leveransförmåga. Du kanske har haft ett inbrott eller planerar ett dörrbyte av andra skäl, oavsett kan vi hjälpa dig med både den administrativa delen till försäkringsbolag och den faktiska monteringen av dörr. Trygghet, service och kundnöjdhet ledord för Dörrakuten.
Vi levererar både till dig med en lägenhet som bor i en bostadsrättsförening eller i ett radhus eller villa. Vi har ett brett sortiment med olika dörrar som lämpar sig väl för alla fastighetstyper. För dig som vill ha en säkerhetsdörr är inget jobb för stort eller litet. Vi levererar allt från en enskild säkerhetsdörr till en helt ny rotrenovering i en bostadsrättsförening.

Säkerhetsdörrar, mer än vanliga dörrar

Med en säkerhetsdörr slipper du oroa dig för ovälkomna gäster. Men du kan också känna dig mycket tryggare ifall en brand skulle uppstå. Säkerhetsdörren står emot brand och brandrök i 30 minuter. Det ger dig en tidsfrist att agera och kan vara ett avgörande sätt att begränsa brand från att sprida sig.
Snabbfakta om säkerhetsdörren
  • Med dörrblad och karmar av stål, rejäla hakregellås och sprintar på gångjärnssidan hejdar dörren de mest ihärdiga inbrottstjuvar.
  • Säkerhetsdörrar hindrar lukt och oljud att ta sig in i lägenheten.
  • De står emot brand i minst 30 minuter.
  • Säkerhetsdörrar håller temperaturen och bidrar till lägre energikostnad.
  • De levereras med 20 års inbrottsgaranti.
  • Dörrarna kan specialanpassas i både K-märkta och nybyggda hus.

Branddörrar

En branddörr är aldrig ett onödigt tillval. Brandskyddet ska tvärtom ses som en värdefull gardering och ett sätt att vinna tid då olyckan väl är framme. Ett förstärkt personskydd i skolor, varuhus, restauranger, nöjeslokaler och andra miljöer där stora grupper av människor vistas, och där brand och rökutveckling kan få allvarliga effekter.
I offentliga miljöer är brandskyddet inte alltid valbart utan ett, av myndigheterna, fastställt krav omgärdat av skyddsföreskrifter.
Branddörren ska vara isolerande för att bromsa temperaturökningar till följd av brand. Den ska också sluta tätt för att förhindra rök och skadliga gaser att passera, vilket är den enskilt största garantin för fler räddade liv.

Villadörrar och radhusdörrar

Allt fler villa- och radhusägare väljer idag att skaffa inbrottsskyddade fönster och säkra ytterdörrar. Vi erbjuder dig säkerhetsklassade villadörrar i en mängd olika utseenden.
Välkomna dina gäster med en stilfull entré, anpassa dörren så att den känns gjuten för ditt hem vare sig det gäller spröjs eller speglar. Din fasad får en stilren detalj med alla de praktiska fördelar du förväntar dig av en säker ytterdörr.
Alla Dörrakutens dörrar håller högsta klass när det kommer till komfort, kvalité och isolering. Allt för att du ska kunna känna dig trygg i din entrélösning. Var säker på att din ytterdörr är tät och håller kylan ute samt avfärdar ovälkomna besök. Kontakta oss för mer information!

Trapphusdörrar

Att använda säkerhetsdörrar till trapphusdörrar fungerar alldeles utmärkt då de fungerar som brandskydd och hindrar att brand sprider sig, dessutom är de ljudisolerande. En säkerhetsdörr är en bra investering och utöver brandskyddet så har den inbrottsskyddande egenskaper. I trappuppgångar med en typiskt utpräglad stil passar det inte alltid att sätta in en dörr ur standardsortimentet, vi hjälper dig med ditt val och montering. Oavsett om du bor i ett K-märkt eller ett nybyggt hus förädlar vi dörren efter den stil och funktion som önskas.
Vi vill tacka alla våra kunder och samarbetspartners med förhoppning om fler lyckade projekt i framtiden!