Frågor och svar

Du är alltid välkommen att ställa frågor. De vanligaste frågor och svar har vi valt att publicera här.

Hur lång tid tar det innan jag får min dörr installerad?

Vi bokar alltid in montaget efter första möjliga tillfälle som passar för både oss och för dig. Vanligtvis brukar vi kunna genomföra ett montage inom en period av 5-10 arbetsdagar från beställning.

Blir det någon påverkan inne i lägenheten när ni monterar en säkerhetsdörr?

Om du tänker på damm och skräp så ser vi alltid till att hålla ner det så mycket det går. Vi rekommenderar alltid dock att du flyttar ut kläderna och skorna från hallen medans arbetet pågår då det kan förekomma en del damm vid rivning av gamla dörren.

Får jag billigare hemförsäkring vid insättning av säkerhetsdörr?

Ja det brukar oftast vara fallet. Dock beror det såklart på ditt förstäkringsbolag om du får billigare hemförsäkring. Men de flesta försäkringsbolag kan oftast ge dig en liten rabatt.

Vilken dörr är lämpligast till en studio?

Om du håller på med musik eller spelar musik på hög volym så ska du ha en dörr som har hög ljudisoleringsgrad. En model som vi har som har mycket bra ljudisolering är dörren PDK3.

Vad gör ni med den gamla dörren?

Vi tar alltid med oss all gammal skräp och skrotar den åt dig. Denna tjänst ingår alltid i installationen.

Hur lång tid tar det innan jag får min dörr installerad av era montörer och kommer ni på eftermiddagar?

Ordinarie montering sker vardagar mellan 07:00-16:00, vid akuta fall monterar vi även dörrar kvällstid och helger. De flesta dörrar som vi sätter in dröjer inte längre än 2 veckor från beställning till genomförd montage. Det som kan ställa till det är om dörren är av specialmått/model/kulör och behöver specialbeställas. De flesta tillverkare kan leverera en sådan dörr på mellan 4-8 veckor. Så fort dörren finns på vårt lager eller så fort vi vet när den kommer in så kan vi boka in ett montage med dig 2-10 arbetsdagar i förväg.

Kan man beställa en brandklassad dörr efter specialmått?

Ja. Det går alldeles utmärkt. Vi skissar upp en dörr då som är av de exakta måtten och gör en specialbeställning åt dig från tillverkaren. Vanligtvis blir det dock aningen längre leveranstid om dörren behöver specialbeställas. Leveranstiden beror då helt och hållet på tillverkaren. Vi kan montera din dörr inom 2 veckor, förutsatt att den har kommit in till vår lager.
Har du några fler funderingar? Behöver du rådgivning eller offert? Hör av dig till oss så hjälper våra experter dig!  Kontakta oss